Reklama
 
Blog | Aleš Tůma

Co všechno ty lidi nehledaj…

Co mají společného Adolf Hitler, Pinochet, a Dan Vořechovský? Mp3, DDT a Metallica? South Park a centrální banka USA? ... Někdo je hledal hledal na webu, a dostal se ke mně na blog. Špehovat čtenáře je vůbec náramná bžunda...

Tedy aby nevznikla nějaká mýlka: o svoje soukromí se bát nemusíte. Nešmíruju konkrétní uživatele, ale celkový počet přístupů, jaké servery na mně odkazují a přístupy z vyhledávačů.

Ukazuje se, že jsem momentálně 9. nejvýznamnější Aleš na světě (po Brychtovi, Valentovi, a pár dalších). Podstatně častěji než moje křestní jméno ale někdo hledá jméno celé. Fakt, že mě nepronásledují davy ječících fanynek vysvětluju tím, že mi je ukradl jmenovec fotbalista.

Kromě Aleše občas někdo hledá taky Adolfa – přesněji řečeno, zaznamenal jsem vyhledávací dotaz adolf hitler mp3. No představte si to: nácek si takhle hledá sebrané projevy Vůdce, a vybafne na něj někdo, kdo hlásá myšlenky Židů (Misese a Rothbarda) – docela šok pro holou lebku. Tedy pokud onoho neonacistu neupoutal fakt, že ho Google vyplivnul zrovna na postu o DDT, tedy látce používané k hubení škůdců… ale to už zabíhám do příliš černého humoru. (BTW taky někdo hledal hnutí duha mp3 – zajímalo by mě, jestli to byl ten samý člověk. Jak víme, Vůdce měl přírodu rád.)

Vedle fašistů, nacistů a ekologistů mám mezi náhodnými čtenáři zřejmě i teroristy – soudě podle dotazu terorismus al-kajda foto a video. Kromě problematiky terorismu jsem odborník i na to, co bude v roce 2100 a na Vánoce ve velké britániji.

Reklama

Pixy je kromě webdesignu zjevně i expertem na SEO (optimalizaci pro vyhledávače), neb vede výsledky vyhledávání, kolik že je cena rohlíku. Já mu ale šlapu na paty, protože jsem hned několikanásobný expert na housky.

Můj starý blog má zase celkem dobré umístění při hledání výrazu měla babka čtyři jabka. (Občas taky někdo hledá, jak pěstovat ananasy). Už nějakou dobu jsem sociální případ … vlastně ne já, ale nebohý živnostník. Na jiný můj starší post vede dotaz na "listí z marihuany". Sorry voe, neprodávám. Ale kdybys měl nějakej dobrej matroš, možná bych koupil.

Tomu, kdo se táže, jaká je nejlepší škola, vzkazuji naprosto samozřejmou a jednoznačnou odpověď: no přece ta rakouská!

Kdosi taky tvrdí, že Paroubek je bůh. Patrně se při hledání překlepl v krajních písmenech posledního slova…

P.S. Ještě k tomu sajrajtu DDT – dovolil jsem si ho tu tak trochu obhajovat. No a když k tomu připočtu, že zaujímám celkem vysokou příčku v Seznamu na vyhledávání jména Pinochet (díky titulku článku na téma privatizace důchodů v Chile), musím asi vypadat jako pěkně nebezpečný šílenec. Ale co, trocha té kontraverze nikdy neuškodí, že ano:)

P.P.S.: Fidela Castra už asi surfeři odepsali – z vyhledávačů sem mám sotva tři přístupy. Dobře mu tak, šmejdovi.

P.P.P.S.: Heil Paroubek! 🙂